Wednesday, November 11, 2015

Cine este stăpânitorul acestei lumi rele şi muribunde? (III)



După ce am văzut din Biblie câteva dovezi istorice cu privire la realitatea de pe Terra și din univers, a venit timpul să tragem câteva concluzii finale referitor la acest subiect. Firul roșu care ar trebui să le străbată pe toate aceste  ar trebui să fie adevărul că dilema lui Dumnezeu este profundă deoarece are de-a face în această controversă cu ființe pe care îi consideră copiii Săi rebeli și pe care le compătimește.

Numărul numelui antihristului de la Vatican fiind 666 adică trei de 6 care este numărul omului imperfect, eu voi alege ca să ofer aici 7  întrebări, 7 răspunsuri la aceste întrebări și 7 concluzii finale care vor atrage atenția asupra părerii mele în legătură cu ce înseamnă perfecțiune divină în contrast cu imperfecțiunea omului aliat cu Satana. Iată întrebările și răspunsurile:

1. Oare câți dintre noi s-au pus în locul Creatorului lumilor alegând să folosească empatie în cazul Său, încercând să simtă oarecum ce simte El?

Cred că foarte puțini oameni care spun că sunt creștini aleg să folosească empatia în comunicarea cu Dumnezeu. Majoritatea dintre ei sunt interesați în mod egoist de propria lor răsplată, experiența și rugăciunile lor reflectând fidel această realitate.

2. Câți părinți care ar avea 10 copii, dintre care 6 ar alege să fie răi, și care ar dori ca pentru protecția celor buni să-i ucidă pe cei răi nu ar fi incriminați pe bună dreptate ca fiind criminali și lipsiți de dragoste autentică?

În timp ce recunosc că acest răspuns poate fi și relativ deoarece implică aspectul cum că legile diferă în anumite state/triburi, orice părinte care ucide un copil al său, oricât de rău ar fi acesta, ar fi considerat ca inuman și condamnat de societate în general.

3. De ce să-i ucidă pe cei răi și să nu dorească recuperarea lor mergând până la limita maximă spre a face aceasta?

Fiind o întrebare retorică nu este nevoie a o comenta prea mult ci este suficient a spune că recuperarea lor este prioritatea unui părinte care își iubește copiii cu adevărat.

4. Dar dacă acești părinți ar avea puterea să-i și învieze pe copiii lor și totuși ar face acest lucru, oare după ce îi vor învia pe cei răi aceștia nu se vor trezi din somnul morții cu o ură mult mai profundă față de părinții lor deoarece au înțeles că au fost uciși de aceștia? 

În mod sigur uciderea celor răi nu este o soluție viabilă și înțeleaptă pentru un părinte iubitor chiar dacă ar avea puterea să învieze copiii lui. Se poate spune că și această întrebare este tot retorică.

5. Cum ar fi mai înțelept și iubitor, să-i ucidă pe cei răi pentru protecția celor buni sau să colaboreze cu cei buni pentru recuperarea celor răi?

Este evident că a colabora cu cei buni spre recuperarea celor răi este o cale infinit mai bună decât uciderea de către El a acestora din urmă. S-a dovedit de către Mesia că lepădarea de sine alegând chiar jertfirea ta însuți spre binele altora este calea prin care mulți alții pot fi recuperați din comportamente auto-distructive. Aceia care sunt de partea Creatorului lumilor și au ajuns la un stadiu avansat al comuniunii cu El sunt gata acum să-și dea viețile dacă cei răi doresc aceasta. A se vedea și exemplul martirilor creștini din trecut.

6. Trebuie înțeles dar că Tatăl nonviolent al luminilor a ales să respecte alianța Adam&Eva cu Satana&Co pentru a mai oferi acestora o șansă la schimbare după ce ei aveau să practice observarea experienței trăite în noua realitate creată de ei?

Da, așa trebuie înțeles. Cu toate că Dumnezeu a intuit cum aveau să se desfășoare evenimentele, a fost forțat de împrejurări să lase ca acestea să urmeze făgașul ”normal”, spre binele  tuturor celor implicați în această controversă. Încrederea nu poate fi poruncită ci doar câștigată în urma observării atente a faptelor celui care dorești să i-o acorzi.


7. Este meritocrația teocratică un sistem pe care Creatorul lumilor îl dorește instaurat și pe Terra, acesta fiind motivul pentru care Satana cel ucigaș de oameni alege să rămână ascuns și nu își asumă responsabilitatea eșecului de a oferi siguranță, fericire adevărată și prosperitate fiecărui om?


Da, meritocrația teocratică este sistemul care recunoaște realitatea cum că Dumnezeu este vrednic de încredere, are ”pregătirea” și meritele necesare spre a guverna întregul univers împreună cu toți aceia care au fost colaboratorii Săi în această viață de acum de pe Terra. Apocalipsa 3:21
Acesta este motivul pentru care Satana conduce lumea în mod disimulat deoarece s-a dovedit prin observarea faptelor sale întregului univers că el nu are meritele necesare nici măcar de a conduce această planetă și aceasta datorită caracterului său și guvernării sale care este atât lipsită de profesionalism altruist cât și criminală.

Concluzii finale

a) Creatorul lumilor a creat Terra împreună cu umanitatea  nu pentru a o controla ci a dăruit-o omului odată cu capacitatea de a o preda de bunăvoie Lui sau dușmanului Său.

b) Fiind un Tată iubitor prin natura Sa, El i-a avertizat pe Adam&Eva de posibilitatea ca Satana să apară în grădină spre a încerca să-i convingă să treacă de partea lui. Li s-a amintit de mai multe ori că ei sunt liberi să aleagă să-L creadă pe Dumnezeu sau nu.

c) Unii ignoră aproape complet sau chiar complet faptul că Diavolului  însuși i-a fost respectată libertatea  de alegere prin faptul că s-a prezentat în Eden cu oferta sa electorală.

d) Primul cuplu creat de Dumnezeu a ales conștient să-l facă pe Satana să pară ca fiind promotorul versiunii autentice despre realitate în momentul în care l-au crezut și s-au aliat cu el oferindu-i încrederea lor.

e) Tatăl tuturor ființelor create a respectat liberul arbitru pe care El l-a dat și alegerea lor făcută în cunoștință de cauză și i-a lăsat să experimenteze noua alianță pe care au ales-o în ciuda faptului că a știut că ei au greșit când au crezut minciunile electorale ale lui Satana.

f) Mintea omului a început să prindă acum mult mai multe gânduri de la noul lor aliat și să experimenteze o dușmănie împotriva lui Dumnezeu care înainte nu existase în ei.

g) După ce Adam și Eva au murit, Satana a început să conducă lumea aceasta rea altfel, în mod deosebit prin interpuși care-l cunoșteau/cunosc sau personal din umbră bazându-se pe un concept ancestral propus primului cuplu și anume printr-o simbioză între bine și rău (sau/și un amestec de adevăr și minciună) spre a salva anumite aparențe.

Vă doresc tuturor ca să nu luptați împotriva Creatorului lumilor care vă iubește enorm și care vă caută cu iertarea scrisă  în dreptul  numelui vostru. Cu toții ne putem ruga Lui sincer ca să ne dea înțelepciune divină, idei bune și puterea de a-i identifica pe agenții lui Satana care amestecă binele cu răul și adevărul cu minciuna spre a încuraja astfel credința într-o ”normalitate” care neagă realitatea în care aceștia trăiesc. 2 Corinteni 11:13-15; 1 Petru 4:8,9; Ioan 4:8-11

Claudiu Valentin Neață

No comments:

Post a Comment