Saturday, July 20, 2019

Revenirea nonviolentă a Fiului Omului

Cu o întrerupere de ceva timp, reiau obiceiul acesta de a prezenta aspecte teologice și/sau întâmplări care pot contribui la creșterea spirituală a semenilor mei, realitate care poate surveni în urma înțelegerii progresive a adevărurilor esențiale care se găsesc în Biblie.
Există anumiți oameni, inclusiv dintre aceia care spun că ar fi creștini/pocăiți, care cred că Mântuitorul omenirii va reveni la un moment dat pentru a continua procesul de inaugurare a Împărăției Sale pe pământ. Ei consideră că Domnia Sa va folosi violența pentru a-Și aduce la îndeplinire acest deziderat, spre eradicarea completă a păcatului și a consecințelor acestuia.
Cu toate că se știe printre creștini că Fiul Omului mai este numit și Mielul lui Dumnezeu, din nefericire, celor mai mulți dintre aceștia le scapă acest adevăr important cu privire la caracterul nonviolent al mieilor. Aceștia nu sunt violenți.
”Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!” spunea Ioan Botezătorul.
Acel Tânăr Maestru din Nazaret, pe care noi Îl adorăm în special pentru că a ales să Își dea viața pentru noi, a demonstrat practic pentru întregul univers adevărul glorios că o caracteristică importantă și fundamentală a Administrației Divine este principiul nonviolenței care evită a folosi violența pentru a rezolva anumite probleme care ar putea apărea. 
Pe când se apropia de Ierusalim împreună cu discipolii Săi, Mântuitorul a trimis vorbă în Samaria că Și-ar fi dorit să treacă pe la ei în vizită dar a fost refuzat de aceștia pentru că se îndrepta spre o locație neîndrăgită de samariteni.
Atunci unii dintre cei care erau cu El au fost așa de indignați încât au sugerat ca să se roage spre a cere lui Dumnezeu să coboare foc din cer spre a-i mistui pe cei care refuzaseră oferta și prezența Maestrului lor. Mesia i-a mustrat însă pentru spiritul lor răzbunător, informându-i că nu știu de ce spirit sunt însuflețiți, deoarece caracteristica principală a lucrării Sale și a caracterului divin este salvarea și NU distrugerea ființelor. Luca 9:51-56
Însăși faptul că Fiului Omului S-a lăsat crucificat este o dovadă elocventă a adevărului că al nostru Creator nu folosește violența împotriva creaturilor Sale ci mai degrabă acceptă în Sine Însuși consecința despărțirii de El, fiind dispus să ne ajute să conștientizăm că noi și Satan suntem cei violenți și cu Acela care este Viața și Nemurirea. Demonstrația a fost făcută, rămâne să ne ocupăm fiecare locurile ori în rândurile armatei nonviolente a Fiului Omului ori în cele ale oștilor lui Satan care lucrează pentru globalizare după voia acestuia din urmă.
Biblia spune clar că, Majestatea Sa Regală, Regele Iisus Christos, este Același, ieri, azi și mereu. Evrei 13:8
Aceasta înseamnă și faptul că El nu S-a schimbat absolut deloc de-a lungul timpului cât a fost absent de pe Terra ci chiar revenirea Sa va fi una nonviolentă, în ceea ce-L privește.
El nu se va întoarce, călătorind prin univers cu toți îngerii loiali guvernării divine, spre a Se răzbuna pe cei care L-au respins și au trăit pentru cauza lui Satan disprețuind conceptul pocăinței prezentat de Domnia Sa, ci va reveni spre a-i salva pe cei nonviolenți care L-au iubit de mânia agenților lui Satan. Ioan 14:1-3; Faptele Apostolilor 1:9-11; 1 Ioan 2:6; Apocalipsa 1:7; 13:1-18; 16:16
Există motive mai ales biblice să credem că toți cei răi se vor anihila reciproc în timpul revenirii Fiului Omului sau/și imediat după revenirea nonviolentă a lui Mesia. 2 Cronici 20:23,24; Galateni 5:15,26; Tit 3:3; Apocalipsa 6:4
În Cartea Creatorului nostru spune că fără credință este cu neputință să fim plăcuți lui Dumnezeu deoarece cine se se apropie de El ar trebui să creadă că El există și că Îi răsplătește pe cei ce-L caută. Evrei 11:6
Cred că oricine se poate afla în această categorie care trăiește prin credință autentică în fiecare zi, iar aceasta se poate întâmpla doar prin puterea Sfântului Duh care este Singurul Locțiitor pe Terra al Fiului Omului. Este privilegiul nostru să ieșim de sub controlul oricărui popă/pastor corupt care ascunde adevărul biblic de oameni pentru un câștig mârșav. Aceasta ne poate ajuta să nu ne aflăm printre aceia care se vor distruge unii pe alții în curând ci printre aceia care așteaptă revenirea nonviolentă a Dumnezeului nonviolent care ne iubește.
Primește-L zilnic în viața ta, TE ROG!
”Nu te teme, crede numai!” INRI
Amin!

Claudiu Valentin Neață

No comments:

Post a Comment