Tuesday, January 6, 2015

Despre expresia ”big bang”

Expresia ”big bang” a fost și este  folosită atât de atei cât și de către creaționiști ca mine. Dacă pentru atei această expresie înseamnă momentul când o explozie a avut loc și ca urmare a acesteia a apărut o ordine superbă în universul nostru, pentru creștini înseamnă momentul când Dumnezeu a creat universul nostru. Aceeași formulare este folosită pentru a descrie același eveniment dar oferind cauzalități diferite ale acestuia.

Este evident faptul că ateii nu au o explicație plauzibilă când se vorbește despre cauza acelui moment numit mai sus și nu pot să explice de ce a apărut această explozie și cum se face că există atâta armonie între planete, stele și galaxii în zborul lor prin spațiu. Biblia spune că există o știință care este numită astfel pe nedrept și este clar că aceasta este de fapt o contrafacere a adevăratei științe care de fapt confirmă adevărurile Cărții lui Dumnezeu care a supraviețuit prin timp atâtea secole.

Îmi aduc aminte că se spunea ceva de genul că oameni de știință atei ar fi spus că au două vești proaste în legătură cu discuția despre existența unei Ființe Supreme. Dacă există un Creator infinit de inteligent atunci nu cred că este prea fericit că noi nu credem în El iar dacă nu există atunci suntem în mari probleme deoarece planeta noastră zboară prin spațiu învârtindu-se în jurul soarelui cu cca 100 000 de kilometri pe oră și nu este nimeni care s-o ”șofeze”. :)

Pentru aceia care-și permit să aibă o brumă de bun simț în evaluarea acestei situații, este evident că o Inteligență infinită nu poate fi înțeleasă pe deplin de o minte finită și afectată de păcat, de involuția cauzată de guvernarea dumnezeului acestei lumi, Satana. Acest general care este șeful tuturor șefilor iadului de pe Terra inventează tot felul de idei năstruşnice spre a nega existența Unuia mai mare și mai inteligent ca el, cu toate că aceasta îl forţează cumva să rămână în anonimat.

Diavolul este acela care amestecă deliberat adevăr cu minciună așa cum a făcut și cu Adam și Eva la începuturile noastre. Transferul de încredere a avut loc de la Dumnezeu către dușmanul Lui când primii noștri părinți au ales să creadă versiunea lui Satana despre realitate. Şi în ceea ce privește acest "big bang" există aceste două versiuni majore iar noi suntem chemați să alegem pe cine credem.

Eu am ales să cred Biblia și pe oamenii de știință care o confirmă în concluziile și apologia lor.
Dacă nu există un Dumnezeu atotputernic în cer care ne-a creat pe noi și universul nostru atunci ce rost ar mai avea moralitatea?

Un "big bang" a existat cu siguranță iar modul în care îți trăiești viața depinde în mare măsură de ce anume crezi că a cauzat această realitate. Eu cred că Dumnezeu este Cauza necauzată a creării universului nostru iar aici las loc la posibilitatea ca El să mai fi creat și alte universuri anterior sau ulterior.
Să fim atenți în cine ne încredem!



No comments:

Post a Comment