Thursday, January 1, 2015

Foloseşte Dumnezeu violenţa?

Chiar de la începutul acestui an o să prezint mai mult înțelegerea mea cu privire la caracterul plăcut și atractiv al Celor Atotputernici din cer. Mulți oameni creștini au folosit și folosesc Biblia în mod greșit spre a explica altora că Dumnezeu folosește violența împotriva copiilor Săi care nu doresc să fie de partea Sa.

Dacă acești oameni care nu îl înțeleg pe Dumnezeu ar fi întrebați dacă ei ar ucide, în cazul în care ar avea mai mulți copii, pe unii dintre aceștia care aleg să fie răi spre a proteja alți copii de-ai lor, cred că nici măcar unul nu ar răspunde că ar face așa ceva. Răi sau buni vor fi considerați copiii lor și nu vor dori să le ia viața celor răi, deoarece îi iubesc și pe aceștia din urmă.

Acest fel de oameni, mulți dintre ei fără să știe, se consideră mai buni și mai iubitori ca Atotputernicul Creator al lumilor. Ei nu ar ucide pe copiii lor care aleg să se manifeste cu răutate față de alți copii de-ai lor însă ei cred că El o face și nu înțeleg că astfel, prin această credință împărtășită cu alții, ei reprezintă greșit caracterul plăcut și atractiv al lui Dumnezeu care este dragoste. Decât să spui altora minciuni despre Dumnezeu stricându-I reputația, mai bine nu vorbești deloc de El.

Un lucru deasemenea trist este faptul că și în islam se folosește cartea lor considerată sfântă spre a justifica cumva violența împotriva celor necredincioși. Eu cred că fiecare om care caută cu sinceritate adevărul va ajunge să înțeleagă, mai devreme sau mai târziu, că Dumnezeu face întotdeauna numai bine și rău absolut deloc.

Viața este susținută pe Terra doar de bine, de Dumnezeu, iar răul aduce moartea. Dumnezeul meu a ales să conducă lumile create de El prin libertatea de a alege, liberul arbitru. Le pune înainte binele și viața, moartea și răul lăsându-i să aleagă și să arate de partea cui vor să fie. Dumnezeu nu se supără pe aceia care nu vor să fie de partea Lui ci le respectă alegerea.

Păcatul, răul și moartea sunt produse de import. Au apărut din cer pe Terra datorită alianței lui Adam și Evei cu Satana care a plecat din cer cu oferta sa electorală prin univers. El a fost primit și crezut de primii noștri părinți și astfel și-a instaurat împărăția aici pe planeta noastră prin minciună, nerespectându-și promisiunile electorale. Dumnezeu a respectat alegerea rasei umane, a constatat această nouă alianță de pe Terra și a oferit timp acesteia spre a se demonstra dacă este una viabilă și fructuoasă pentru întreaga rasă umană. El a dorit și ca să dea timp oamenilor spre a se mai gândi la alegerea lor, spre a reevalua situația, realitatea nouă creată de ei.

Biblia spune că Dumnezeu are același caracter ca și Maiestatea Sa Domnul Iisus Hristos, complet nonviolent. El a venit pe Terra cu adevărul despre Dumnezeu, Mesia este revelația completă a caracterului plăcut al Celor Atotputernici din cer.

Deutoronomul 30:15; Iuda 6; Isaia 14:12-14; Apocalipsa 12:12; Geneza 3:4,5,13,19,20; Isaia 7:14; 2 Samuel 14:14; Ioan 8:44

No comments:

Post a Comment