Saturday, January 10, 2015

Implicații ale negării sau necunoașterii esenței Teismului Deschis (2)

Vom continua și azi să vedem mult mai mult și mult mai clar cât de important este ceea ce credem despre Dumnezeu. Vom conștientiza mai pe deplin că modul în care acționăm, gândim sau trăim este afectat de ceea ce credem despre Creatorul nostru. Se va putea observa că ne făurim propriul destin prin alegerile pe care le facem.

Ieri am văzut cum înțelegerea greșită despre natura timpului poate afecta viața spirituală a creștinilor într-un mod negativ și îi poate conduce spre ateism și auto-distrugere. Acum voi prezenta cazul unui ateu care se confruntă cu o posibilă situație nouă în viața lui. Dacă la tânărul creștin de ieri era vorba de o înțelegere greșită cu privire la natura timpului care avea legătură cu înțelegerea lui despre Dumnezeu, la omul nostru ateu de azi este vorba de o necunoaștere a naturii timpului care-i poate fi fatală.

2. Cazul ateului

Unii dintre noi înțelegem că ateismul este o religie deoarece ai nevoie de credință să fii de acord cu acele concluzii specifice acestuia care nu pot fi dovedite într-un mod rezonabil și rațional. Vom numi acest personaj ateu Tom iar vom fi tot timpul conștienți că el a avut multe ocazii spre a aprofunda adevărurile creaționiste însă a ales să fie un religios ateu. Acestea fiind spuse vom evalua o situație din viața lui.

La un moment dat, într-o zi cu soare, când bucuria de trăi pentru cauze nobile ar trebui să fie mult mai pregnantă, Tom se întâlnește cu o persoană care seamănă cu el în mare măsură. Această persoană începe să-i spună că este de fapt el venit din viitor. Șocat oarecum de această întâlnire ciudată cu acest personaj care pretinde că vine din viitor, îi cere acestuia să-i spună ceva despre el ce el știe că nici o altă ființă umană de pe Terra nu ar ști. Tom din viitor îi spune ceva ceea ce nici o altă ființă umană nu știa în afară de el. Îi spune că după un anumit număr de ani se vor fi descoperit călătoriile în timp și el a venit ca să-l ajute să nu facă anumite greșeli capitale.

Plecând de la premiza falsă că timpul conține trecut, prezent și viitor care se întâmplă concomitent
și având ceva noțiuni de mecanică cuantică pe care le credea, Tom alege să creadă că Tom din viitor este de fapt el și că spune adevărul. I se spune că la un moment dat în viitorul apropiat va întâlni două fete iar el va trebui să se căsătorească cu aceea care are o mașină roșie, care îl va atrage cel mai mult și se va purta cu el cel mai gingaș. Tom din viitor îi spune că această femeie îi va dărui trei fii iar aceștia vor descoperi cum se pot face călătoriile în timp.

Fiind motivat de intenții bune, Tom dorește să rămână consecvent și să împlinească la literă ce i s-a spus de către cel care se dăduse drept personaj din viitor și căruia i-am zis deja Tom din viitor. După un timp întâlnește în adevăr o fată cu o mașină roșie care se poartă cu el frumos, care îl atrage fizic și alege ca să împlinească scenariul care-i fusese prezentat mai înainte. Numai că femeia s-a dovedit o ipocrită care l-a ucis în ascuns spre a pune mâna pe proprietățile lui și spre a încasa asigurarea de viață.

Ceea ce crezi are putere asupra ta și îți poate afecta destinul pentru eternitate. Ce s-a întâmplat de fapt în cazul lui Tom?

Cel care a pretins că este el venit din viitor era de fapt un demon care a luat forma lui cam cum ar fi arătat în viitor și i s-a arătat spre a-l manipula spre a face anumite alegeri care să-l ducă la moarte. L-a făcut să accepte scenariul făcut de el și să-l pună în legătură cu o femeie care era de fapt vrăjitoare, aliată a demonilor, pe mână cu aceștia.


Așa cum scrie și pe tricoul meu din fotografia de mai sus, Dumnezeu ți-a dat liberul arbitru. Ai grijă cum îl folosești!
Diavolul și demonii lui doresc ca oamenii să-și folosească liberul arbitru alegând să se supună planurilor și sfaturilor lor. Tom, și deoarece a avut o înțelegere greșită cu privire la natura timpului,
a ajuns să împlinească scenariul pregătit lui de către demoni chiar dacă nu credea că ei ar exista.

Va urma

No comments:

Post a Comment