Sunday, January 11, 2015

Implicații ale negării sau necunoașterii esenței Teismului Deschis (3)

Am văzut în ultimele două zile anumite implicații practice ale negării sau necunoașterii esenței Teismului Deschis atât în cazul unui teist cât și în cel al unui ateu. Neînțelegerea modului în care cunoaște Dumnezeu viitorul și a naturii timpului pot afecta negativ gândirea oamenilor. În schimb, înțelegerea faptului că este o contradicție logică a cunoaște alegerile din viitor pentru oricine, chiar și pentru Dumnezeu, poate oferi o experiență spirituală sănătoasă și un echilibru psihic tuturor acelora care cred astfel.

Am spus la începutul evaluării acestor două cazuri probabile că experiența ateului poate deveni realitate și în cazul celui credincios însă reciproca nu este valabilă. Voi explica în cele ce urmează de ce cred eu astfel. Ce s-a întâmplat în cazul ateului s-ar putea întâmpla și unui credincios care crede că Dumnezeu cunoaște alegerile ființelor din viitor și El este complet în afara timpului.

Un demon s-ar putea înfățișa și înaintea unui teist spre a-l minți că este de fapt el venit din viitor și să-l facă astfel să urmeze un anumit scenariu. Teistul nostru, credinciosul nostru cel credul care împărtășește ideea cum că dumnezeul lui este în afara timpului, va putea fi înșelat mai ușor de către un drac care ar putea pretinde că este el venit din viitor trimis de Dumnezeu.
Așa că să fim atenți că aceste concepții conform cărora Dumnezeu este complet în afara timpului și călătoriile din viitor în trecut și viceversa sunt posibile, dăunează grav sănătății spirituale.

Ați zâmbit cumva când ați citit despre demoni și vă este greu să credeți că ar exista aceste entități?
Cum vă explicați atunci faptul că anumite vrăjitoare chipurile ar vorbi cu morții când de fapt aceștia sunt morți?

Sunt persoane care știu deja că acela care vorbește prin vrăjitoare este de fapt demonul care a stat ca raportor lângă omul care a murit și care este chemat, demon care știe detalii despre viața celui decedat. Așa că acela care vorbește prin vrăjitoare este de fapt un drac care joacă un rol, nu este nicidecum cel care a trecut în neființă. Un astfel de caz este prezentat în Biblie la 1 Samuel 28:15. În cazul acesta, un demon sau Satana în persoană îl personifică pe profetul Samuel.

Viceversa nu este posibilă deoarece un ateu nu poate să aibă experiența primului caz descris acum două zile deoarece acela implică o anumită concepție despre Dumnezeu în care omul nostru teist credea spre deosebire de ateu. Totuși atât ateul cât și teistul am văzut că aveau în comun concepția greșită despre natura timpului și aceasta le-a fost fatal.

Așa că să fim atenți că fiecare clipă contează și atunci când ne întâlnim cu persoane să fim conștienți că au nevoie să înțeleagă adevărul despre Dumnezeu și să facem tot posibilul ca să le prezentăm realitatea într-un mod înțelept. Fiecare dintre noi duce o luptă de care mulți alții nu știu nimic.

Să oferim cuvinte bune și spre bine când ne întâlnim unii cu alții, cuvinte care ar putea ajuta pe semeni, fiind conștienți că lipsa auzirii acestor cuvinte de către anumite persoane poate face ca să întâlnim acele persoane pentru ultima dată în acest sistem de lucruri.

Claudiu Valentin Neață

O actualizare/corectare a acestei postări a avut loc azi 28.01.2016

No comments:

Post a Comment