Saturday, January 3, 2015

Le-a întrerupt Dumnezeu existența egiptenilor când cu Marea Roșie?

Propun redeschiderea cazului "Trecerea Mării Roșii de către poporul Israel", eveniment istoric unde Dumnezeu este acuzat indirect de "crime împotriva umanității". Se crede că El ar fi deschis direct acea mare de ape și ar fi închis-o la loc după ce poporul Său a trecut și astfel i-a ucis pe egiptenii care s-au aventurat să intre în marea desfăcută în două.
Este mare nevoie să înțelegem corect ceea ce s-a întâmplat acolo cu acea ocazie și să aprofundăm studiul Bibliei spre a înțelege de ce scrie acolo așa cum scrie.
Eu însă am o altă interpretare pe care doresc să o prezint. Este una care combină cumva știința autentică cu Biblia sau, în alte cuvinte, o interpretare care face ca într-adevăr adevărata știință să confirme Biblia, nu să o contrazică.
Este destul de clar pentru unii că Dumnezeu nu cere o credință oarbă ci una inteligentă care să se bazeze pe o înțelegere rațională a caracterului și Cuvântului Său. Se poate studia cazul celor 2 ucenici de pe drumul spre Emaus când, după învierea Sa și fără să se facă cunoscut lor cine este, Mântuitorul i-a condus pe cei doi într-un studiu profund al profețiilor biblice pentru ca ei să înțeleagă dovezile credinței adevărate. Luca 24:13-35
În consecință, eu cred că Dumnezeu a știut exact când acel vânt avea să sufle peste mare și acea fășie de uscat avea să iese la iveală iar poporul Său să o poată traversa.
Dumnezeu s-a folosit de anumite legi fizice acolo, nu a făcut o minune în mod direct. Însuși Napoleon era să fie înecat în Marea Rosie când a traversat-o într-un mod asemănător.
Deoarece faraonul și soldații săi au ieșit de sub protecția specială a lui Dumnezeu prin alegeri personale de a fi răi, El nu a putut să interfereze cu libertatea de alegere și astfel nu avea autorizarea necesară ca să-i protejeze pe acești dușmani ai poporului Său, cu toate că ii iubea și pe ei. Urmarea a fost tristă, faraonul cu acea armată care îl urma au pierit înecați în marea numită mai sus.
A fost cumva în interesul diavolului ca acești dușmani ai poporului Israel să piară acolo pentru ca astfel el să-L acuze pe Dumnezeu de crime împotriva umanității, evident, într-un mod nedrept.
În alte cuvinte, diavolul este acela care îi conduce pe oameni la păcat și apoi îi distruge, dacă poate.
De aceea cred că Dumnezeu are nevoie de martori care să redeschidă cazul Său iar El să fie achitat de acuzațiile care I s-au adus de către diavol. Romani 3:4
Să nu uitam deci ca filmele care au fost făcute pana acum nu țin cont de interpretarea dată de mine aici și astfel Îl acuză pe Dumnezeu indirect de uciderea dușmanilor Săi.
Chiar Biblia trebuie înțeleasă și interpretată și în contextul istoric. De multe ori se pune pe seama lui Dumnezeu ceea ce El nu împiedică datorită faptului că nu interferează cu liberul arbitru. Evrei din trecut au crezut că Dumnezeu face și bine și rău, au crezut că tot ce se întâmplă pe Terra este voia lui Dumnezeu și vine de la El. De aceea dacă veți citi în Exodul episodul acesta veți găsi scris, foarte pe scurt, o descriere a acestui eveniment care Îl încriminează pe Dumnezeu în ceea ce privește moartea egiptenilor prin înec. 

Această credință greșită, care a fost combătută și de Tânărul Maestru din Nazaret, din nefericire se regăsește și astăzi în înțelegerea multor evrei și creștini. Este destul de clar însă că un astfel de zeu nelegiut nu este ușor de iubit de către oameni. De aceea Mesia a venit cu adevărul despre Dumnezeu spre a lumina omenirea, spre a ne ajuta să înțelegem caracterul atractiv al Celor Atotputernici din cer. Diavolului și acelora care s-au aliat cu el nu le-a plăcut lucrarea Lui de descoperire a caracterului lui Dumnezeu.
Este adevărat că există oameni care atunci când citesc din Biblie astfel de episoade în care se spune că Dumnezeu ia viața oamenilor, se poticnesc și din nefericire nu se întreabă de ce este scris astfel.
Vă invit să colaborăm spre a ajuta și astfel de oameni să înțeleagă corect Biblia și realitatea în care trăiesc. 
Să continuăm lucrarea începută de Maiestatea Sa, Domnul Iisus din Nazaret, lucrare de mărturisire a adevărului despre Tatăl tuturor ființelor create! Ioan 18:33-37; 14:12

No comments:

Post a Comment